misjonsbefalingen

Oppdrag Kirke

NMS er en gammel misjonsorganisasjon, stiftet 8. august 1842. Grunnlaget for stiftelsen av organisasjonen var ønsket og kallet som ligger i misjonsbefalingen, Matteus 28 v 19-20: «Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»

Oppdrag Kirke er temaet for årets Trosopplæringskonferanse. Vi gleder oss til å møte mennesker, dele engasjement og bli inspirert til videre arbeid. For en organisasjon som NMS er året tema veldig nært. Oppdraget vi alle har som kristne er MISJON,  dette handler ikke bare om å sende misjonærer ut. Like mye handler det om vårt oppdrag som kristne der vi er, i vårt lokalsamfunn, i vårt land. NMS har flotte steder hvor man kan samle grupper til menighetsturer og konfirmantleirer. Det er en del av vårt oppdrag å forvalte og tilby gode steder som kan brukes som verktøy i Guds verdensvide kirke.

Selv om organisasjonen er gammel er oppdraget og organisasjonen like aktuell i dag. Som kristne kan vi ikke sitte stille og se på verden, vi må ut og gå. Tradisjonelt har misjonsbefalingen blitt brukt om de som sendes ut, slik det står skrevet i tidligere oversettelser: «Gå derfor ut….» I vår verden i dag er misjon noe som gjelder oss alle, misjon går på kryss og tvers. Misjonærer reiser ut fra Norge til verden, men misjonærer kommer også til Norge.

Ordet misjon kommer av det latinske ordet Missio, som betyr sendelse. Som kristne har vi fått oppdraget, som Gud sendte sin sønn, sender han også oss. NMS er en misjonsorganisasjon som bæres av mennesker med engasjement for misjon. Ikke bare mot folkeslag langt vekk, men misjon der mennesker er. Om det er på jobb eller fritid så kan vi være misjon. Vi kan få lov å bety noe for hverandre. Det kan vi frimodig være, i vers 20 står det: «Og se jeg er med dere alle dager»