Ned til innholdet

Camp Sjusjøen

Kom til "Camp Sjusjøen", et sted utelukkende tilrettelagt for gode opplevelser – ute og inne! Her har vi enestående flott natur og uendelige mengder frisk luft. Gjennom mange års samarbeid med menigheter i Den norske kirke har vi utviklet et flott sted med trosopplæring i naturen og gode fasiliteter både inne og ute. Her er det flere "Hellige rom for alminnelig liv". Camp Sjusjøen på Mesnali står fjellstøtt for en opplevelse med mening!

Camp Sjusjøen er et samlingssted med overnatting og bespisning for inntil 200 personer. Vi tar i mot en rekke forskjellige grupper, i alle aldre til f.eks. kurs og konferanse, konfirmantgrupper og ungdomsklubber, forenings- og menighetsturer, familie eller vennegjenger på tur, skoleturer, idrettslag, kor, musikkorps, skigrupper m.fl.

Stedet vårt er fleksibelt, og vi tar med glede i mot både små og store grupper. Hytter og rom kan leies enkeltvis eller dere kan leie hele stedet, enten til selvhushold eller til full pensjon. Friheten til å velge!

Vi sveiser dere sammen – i teambuilding, blåturer og glade aktiviteter

Gjennom årene har vi tilrettelagt for mange typer aktiviteter, noe som gir oss lang erfaring i å håndtere hvordan store grupper kan ha det hyggeligst mulig, i et aktivt samvær. Vi tilbyr mange morsomme og spennende aktiviteter til alle typer gjester. Se nedenfor.

Bildet er fjernet.
Samarbeidet blir like utfordrende som utfordringene i vår SOFA/Samhandlingsløype. Her må alle stille opp!

Her er noen av aktivitetene vi tilbyr:

Kano: «Ingenting er som å lytte til stillheten». I kanoen blir du ett med naturen. Fra padelåra drypper det stille idet du løfter den for å ta et nytt tak. Så glir du sakte innover i naturen. – Herlig!

SOFA/Samhandlingsløype: Ta med en gruppe og bli med ut i samhandlingsløypen vår. Her vil dere få mange morsomme og utfordrende oppgaver dere må løse sammen. Løypa er meget godt egnet til teambuilding. Utfordringene tilpasses deltakerne og kan brukes til både barn og voksne.

Klatring: Bli med ut i skogen ovenfor Camp Sjusjøen til Arnestadberget. Der klatrer vi i trær og nyter utsikten rundt Sør-Mesna (vannet) eller rappelerer ned berget.

Taubane: Vi har to taubaner! En lavtgående og en … litt høyere.

Gummistrikkløp: Tøy strikken leeengst mulig.

Luftgeværskyting: Alltid populært. Hvem klarer å legge flest i inner-tiern?

Bruskasseklatring: Rekorden er 23 bruskasser opp på hverandre. Slår du rekorden?

Pil og bue: Vi har egen pil-og-bue-bane, og buer og masser av piler. Finn fram instinktet og se om evnene følger med! Hit that bullseye

Orientering: Lær grunnleggende bruk av kart/kompass og enkel bruk av GPS.

Hoppeslott og klatretårn: Hopp og sprett! Klatre til topps og nyt utsikten – og svev utfor, alt i helt trygge omgivelser. Hoppeslott og klatretårn er oppblåsbare og settes opp om sommeren ved fint vær. Best egnet til barn opp til 10-12 års alder.

Fotballbane: Vi har en stor og fin fotballbane til fri disposisjon for alle som bor på campingen og på leirstedet.

Volleyball: Vi har en fin, ny utendørs volleyballbane, med sand som er beregnet til volleyballspilling.

Kulturstier: Kulturstien «Kvilestelle» er en flott tur i bygda. Vi rusler en tur rundt i bygda og får høre om Mesnali fra steinalder til våre dager. Turen kan kombineres med en avslutning i Gamma, hvor vi hører om de legendariske birkebeinerne, som fraktet kongsemnet Håkon Håkonson fra Sarpsborg til Nidaros. På veien kom de forbi Mesnali!

Langrenn og turer i Sjusjøenfjellet: VG og DN har flere år på rad kåret Sjusjøfjellet til Norges beste turski- og treningsområde. Vi har kåret det til Nord-Europas beste turskiområde ;-). I Sjusjøenområdet finner du mer enn 350 km preparerte løyper. Hele området er snøsikkert fra november og ut april.

Skogskirken: Skap en stemningsfull time i vår Skogskirke. Den kan brukes både sommer og vinter og har sitteplassr til ca 50. Tar man med sitteplate, er det plass til det dobbelte eller mer.

Konfirmantleir: Camp Sjusjøen har lang tradisjon for konfirmantleirer. Disse leirene omfatter både kirkelige konfirmanter og konfirmanter fra Human-Etisk forbund. I løpet av leiren eller dagsoppholdet kan vi bl.a. tilby deltakerne vår populære SOFA-løypa.

Utendørs amfi med scene: Camp Sjusjøen har eget utendørs amfi med plass til 5 - 600 stykker. Utrustet med scene. 32A Strøm er tilrettelagt. Lydanlegg finnes på stedet for utendørs bruk eller dere kan ta med deres eget. Her arrangeres det større konserter og samlinger både sommer og vinter!

I tillegg kan vi tilby en rekke aktiviteter gjennom gode samarbeidspartnere

Vi har rimelige avtaler med samarbeidspartnerne våre.Ta kontakt for mer info og bestilling!

Riding: Rideturer i lokalområdet. Tilpasses nybegynnere og erfarne.

Hundekjøring: Har du lyst til å oppleve noe helt unikt? Har du sett det på tv og lurt på hvordan det hadde vært å kjøre ditt eget hundespann? På Camp Sjusjøen har du sjansen til å kjenne på følelsen av villmark, susende over isen på Sør-Mesna med 6 hunder halsende foran. Naturopplevelsen er komplett, stillheten blir bare brutt av lyden av meiene mot snøen, hundenes pusting. Vinden kjenner du mot ansiktet… Grip muligheten og prøv hundekjøring! Aktiviteten tilbys både sommer og vinter!

Maihaugen (Lillehammer):  Vi leder dere gjennom den kjente utstillingen om Norges histore – «Langsomt ble landet vårt eget». Du får se, høre og lukte spesielle tidsepoker i vår historie. Utstillingene er både realistisk og konkret med figurer i naturlig størrelse og gjestene får følelsen av å «stå» midt i historien.

Alpint: Sjusjøen Skisenter ligger rett ovenfor oss. Der kan du også leie alt du trenger av utstyr hvis du ikke har. Nyt den vakre utsikten når du stopper underveis ned fjellsiden av Natrudstilen.

Down-hill sykling: Ta med sykkelen eller lei en sykkel i Sjusjøen Mountainbike Park og prøv deg i bakkene ned Natrudstilen. Du velger selv stier etter ferdighet.

 

Bildet er fjernet.
Hvordan er det å kjøre hundespann? Opplev det på Camp Sjusjøen!

 

Booking?

Ser du den røde knappen? Send oss en forespørsel! Fortell oss om deres ønsker. Vi har lyst til å være med å lage gode omgivelser og godt selskap. Dere har gode minner i vente – på Camp Sjusjøen!