Ned til innholdet

Fjelltun

Fjelltun har fått navnet sitt etter omgivelsene – tett på fjellet, på skogen og vannene i vakre Flekkefjord kommune. Her finner både barn og voksne seg godt til rette og skaper gode minner sammen på et tradisjonsrikt sted.

Fjelltun har 55 sengeplasser, konferansesaler, peisestue – og har en rekke aktiviteter og tilbud å by på. Hovedmålgruppa har i lang tid vært barn og unge, men vi ser at også grupper av voksne med utferdstrang kan finne veien hit.

Aktiv inne, aktiv ute.

I hovedbygget finner du aktiviteter som bordtennis, biljard og ulike spill. Vi har også egen aktivitetshall med klatrevegg – og utendørs er det gode muligheter for kanopadling, bading og andre uteaktiviteter.

Kanoer ved Hålandsvatnet
Hva med en kanotur?

Reiser med voksne – og unge voksne

Å samle voksne og unge voksne til ei inspirerende helg, bygger laget og konsentrasjonen omkring det dere skal bli gode på. Slik kan Fjelltun også være en arena der nye kan blir rekruttert til ledere.

Vi har for øvrig nylig pusset opp hele stedet, og det framstår som nytt, lekkert og koselig!

Full oppussing på Fjelltun
Full oppussing på Fjelltun!

Mat og fellesskap

Vi har gode fasiliteter rundt matlaging, eget storkjøkken og stor møtesal, godt egnet til fellessamlinger.

Gammelt og nytt om hverandre

Fjelltun består av to tidligere gårdsbruk og vi finner mange historiske minner her. Hvert bygg har sin historie – dette er ikke ett stort bygningskompleks som har blitt satt opp på et bestemt tidspunkt. Fjelltun består i dag av 8 bygninger som alle er bygd til forskjellige tider. Den eldste bygningen er fra 1892 og den nyeste er fra 2012. Husene fra 1892 og 1933 som i mange år har vært brukt som vanlige beboelseshus, kan de som besøker stedet i dag oppleve akkurat slik de var da. Gammelt og nytt preger stedet og dette er med og gir Fjelltun sitt særpreg.

Her kan du bo i det huset der alt foregikk de første årene. Du kan oppleve de gamle stuene som var spisesal og møtesal, og de knøttsmå rommene på loftet der alle leirdeltakerne sov. Ved inngangsdøra henger bjellen som er en gave fra barneleiren i 1970 og som ble brukt for å ringe inn til måltider og møter.

Stedet kom i NMS' eie i 1966, da vi kjøpte gården Egeland i Flekkefjord. Bygningene er beholdt i samme størrelse og utforming som da det var gårdsbruk. En del redskaper fra den tiden Fjelltun var to gårdsbruk er også samlet i den ene løebygningen.

Alle gjestebøkene er tatt vare på og stilt ut i det ene huset. Her kan en se hvem som har vært på stedet i alle disse 50 årene. Det er laget to historiehefter og en perm om dagliglivet da gårdene ble drevet. Den første informasjonsbrosjyren fra 1967 er også tatt vare på.

Fjelltun sommerstid
Fjelltun sommerstid

 

Mer om aktivitetene våre

Fjelltunhallen har en bane på 20 x 12,3 meter med oppmerking, mål og nett for håndball, volleyball og basketball, en liten klatrevegg, en liten ribbevegg og muligheter for innebandy. I samme bygg er det et aktivitetsrom og fotballspill. Hallen kan brukes som møterom og her er ca. 120 stoler, piano og lerret.

Ute har vi en 40m x 27m fotballbane på gress.

Liv og røre i hallen vår!
Liv og røre i hallen vår!

Turterrenget

Fjelltun ligger i et flott turterreng. Disse stiene er oppmerket:

  • Jonsokknuten, sees fra Fjelltun, 298 m.o.h. Fin utsikt mot Hidra og Lista (ca. 15-30 min. tur – retur, merket med blått)
  • Bjønnliknuten, oppmerket sti til fjelltopp 317 m.o.h. (merket med blått, ca 1 ½ – 2 timer tur – retur)
  • Turistforenings-sti til Kjørsfjell 281 o.h. Stien går fra Itland. Fin utsikt mot Hidra og Lista (ca. 3 timer tur – retur, merket av Turistforeningen med røde merker).
  • Turistforeningens sti fra Fjellse til Fjelltun.

Det er laget en egen brosjyre om hver av disse turene. Turene som er merket i blått går på Fjelltuns egen eiendom.

Booking?

Ser du den røde knappen? Send oss en forespørsel! Fortell oss om deres ønsker. Vi har lyst til å være med å lage gode omgivelser og godt selskap. Dere har gode minner i vente – på Fjelltun!